KINDEREN

Kinderen kunnen bij mij in de praktijk behandeld worden voor algemene houdingsklachten, een slappe of juist gespannen houding.


Daarnaast behandel ik klachten op het motorische vlak, zoals moeite met het aanleren van dagelijkse motorische vaardigheden, bijvoorbeeld fietsen, schrijven, touwspringen en huppelen.

Mijn doel is om kinderen weer plezier in het bewegen te laten hebben. Kinderen met problemen op het motorische vlak vinden bewegen vaak al helemaal niet leuk. Dit geldt ook voor te zware kinderen.

Bewegen is erg belangrijk voor de algehele ontwikkeling van het kind!
De behandeling geef ik daarom spelenderwijs. Eerst wordt het individuele behandelplan opgesteld n.a.v. de motorische test en deze bespreek ik met de ouders. De rol van de ouder is een actieve rol. Het resultaat van de behandeling wordt positief beïnvloed door thuis het oefenen bewust en spelenderwijs het kind te stimuleren. Zo helpen we hem samen verder.

Soms wordt de motoriek ook beïnvloed door andere diagnoses zoals ADHD, ADD, Of ASS. Deze diagnoses zijn geen behandeldoel op zich maar ik pas hier wel mijn behandeling op aan. Dus ook hier een individueel aangepast programma.