Clientervaringen

 

Cliënt 1, man, 62 jaar

Eind 2005 werd bij mij de ziekte van Parkinson vastgesteld en na enkele jaren werd mij aangeraden om de gevolgen van die ziekte te bestrijden door het toepassen van (oefen-) therapie. Hoewel Het onbekend is hoe het nu zou zijn de zonder de gevolgde therapie, heb ik er een goed gevoel bij, omdat er op deskundige wijze gekeken wordt naar mijn manier van bewegen. Het bijna wekelijkse bezoek, bijna altijd op de fiets (5,5 km met trapondersteuning) is bijna een deel van mijn leven geworden en ik zou dat graag nog een tijdje zo houden.

Cliënt 2, moeder van zoontje van 6 jaar

De kleuterjuf van onze zoon wees ons er op dat zijn fijne motoriek (pengreep en knippen) niet helemaal goed was. Zij gaf ons een folder van Guus Otten-Lamers. Zelf zagen wij het niet helemaal. Het enige wat opviel was dat hij niet zonder zijwieltjes kon/wilde fietsen. Toen wij bij Guus kwamen en zij allemaal oefeningen met onze zoon ging doen, merkten wij dat toch wel dat zijn motoriek nog niet goed ontwikkeld was. Hij is met sprongen vooruit gegaan. Hij wordt steeds zekerder en hij gaat met veel plezier naar Guus toe!

Cliënt 3, vrouw, 65 jaar

Na een hernia moest mijn houding verbeterd worden, leren ontspannen..rechtop zitten. Met veel moeite en oefenen proberen we dit te bereiken. Ik ging eerst elke week, nu om de week. Elke keer moet er wel wat gecorrigeerd worden, je vervalt toch steeds weer in je oude houding. Het heeft mij wel geleerd dat ik er nog steeds aan moet werken, maar met minder pijn, en dat ik weet wat te doen wanneer het weer misgaat.